Ve společnosti Ben & Jerry’s výrobu zmrzliny bereme odpovědně od krávy až ke kornoutu. To znamená, že se staráme o blahobyt našich farmářů, pracovníků na farmách, krav a životního prostředí. Zmrzlinu koneckonců nelze vyrábět bez mléka a zmrzlinu Ben & Jerry’s rozhodně nelze vyrábět bez úsilí navíc.
Prostřednictvím našeho programu Caring Dairy spolupracujeme s farmáři zejména v našem domovském státě Vermont, ale také v Nizozemsku, Německu a ve Spojeném království, s cílem podpořit je při zlepšování chovatelských praktik. O co se snažíme? Spokojení farmáři a pracovníci farem, zdravé krávy a to správné pro životní prostředí.
Podpora farmářů a pracovníků farem
Podpora farmářů je pro poslání programu Caring Dairy zásadní. Jsme pyšní na to, že jsme jedním z prvních nákupčích mléka, kteří zavedli program Milk with Dignity, nezávislý standard pro lidská práva v oblasti pracovních podmínek na mléčných farmách na severovýchodě USA pod vedením farmářů. A za účast na programech Caring Dairy a Milk with Dignity farmářům platíme něco navíc, takže je to výhodné pro všechny strany.
Zdravé stádo
Nové standardy zkoumáme také prostřednictvím mlékárenského programu Global Animal Partnership (GAP), který vyhodnocuje krávy na každé farmě a kontroluje, že jsou zdravé a v dobré péči. Každá farma v USA, účastnící se programu Caring Dairy, musí splňovat nezávislé, špičkové, externí standardy, s cílem zajistit blahobyt svého chovu.
Prosazování ochrany životního prostředí
Další důležitou součástí programu Caring Dairy je péče o životní prostředí. Program pomáhá farmářům implementovat regenerativní zemědělské postupy – takový přístup k chovu, který buduje zdravý ekosystém. Ve skutečnosti jsme byli jedním z prvních mlékárenských programů, který do svých standardů zahrnul udržitelnost a prosazováním regenerativního zemědělství se posouváme ještě o krok dál. Spolu s našimi farmáři účastnícími se programu Caring Dairy spolupracujeme ve Spojených státech s vědci v oblasti agrikultury na vermontské univerzitě a dalších místních univerzitách. Naším cílem je dosáhnout měřitelných pokroků s ohledem na zdraví půdy, které je zásadní pro kvalitu vody a biodiverzitu.